Sunday, 22 December 2013

Segmen Kenapa aku jadi Blogger



KENAPA AKU JADI BLOGGER?



ASSALAMUALAIKUM WBT!

^_^v
Peace!
Firstly,teruja kot nak join segmen nie.Al maklumlah first time gituhh.Yelahh aku kan busy memanjang kat hostel.jarang gilerr nak update update blog nihh.tapi kalu cuti opcoz update.hikhik.citer2 hal2 hostel.REMAJA katekan.So,cuti nie amek laa kesempatan nak join.Segmen pon menarikkk.Aww!I try my best k.


KENAPA AKU JADI BLOGGER???

Aku jadi blogger ni sejak akhir tahun 2011.Mase tu aku giler laa dengan twitter and sangat ANTI orang berblog2 nie sebab bagi aku orang ade blog nie orang suka duduk dalam dunia sendiri.Dengan secara tiba2 nya,salah seorang member kacik tweet mengatakan bahawa die telah pon men-update blog dan menyuruh aku untuk membacanya kerana katanya dia ade menceritakan pasal aku.Aku pun dengan bahagia nya laa membuka.maklumlah ade orang sudi menceritakan pasal kita.Semestinya teruja untuk membacanya.Di samping membaca saya melihat blog nya yang gah dengan warna oren.One of my favourite colour.First expression aku bile buka blog die."Cantik!colour favourite aku pulakk tuh.Haish tak bolehh nie."menggumam dalam hati.Semenjak tuh aku pon ringan mulut bertanya kan kepada dia "How to make this,hah??".Speaking gituh kan.Tergelakk jugak dia bile aku tanya macam tuh.And since that almost everyday laa aku tanya kat die nak buat macam ni,nak buat macam tuh.naik rimas die.Sorry dear!jadi taksub pulakk aku ngan blog nie.Aku jadi seronok blogger semenjakk tuh sebab followers yang follow blog aku tuh jadik kawan.Lagipun ramai followers aku tuh ade tutorial.Disamping mengajar tuh tibetibe jadi rapat.Seronokk!!sambil berblogging mencari teman baru.Bak kata pepatah,menyelam sambil minum air.Lepas tuhh,disebabkan aku nie pelajar hostel Mrsm.So,memang tunggu cuti baru laa update.So,bile cuti tuhh memang seronok laa update hal2 hostel n member2.Lebih kurang personal life laaa.Kawan aku seronok laa bace.Tapi takk komen pon.hehe.Tak kisahhla.So,aku jadi blogger sebab seronokk citer hal2 maktab and kawan pon bace.macam asyikk gituhh.Makin lama aku tulis aku pon teringin nak buat tutorial sebab ada kawan aku yang jugakk macam aku tertarikk selepas melihat blogg aku telah pun mempunyai blogg sendiri dahh bertanya kepada aku.Kalau aku rajin aku buat laa tutorial kalau tak aku sendiri laa yang mengajar diorang.Kongsi2 ilmu gituh.Sharing is caring kann.Selepas tu,aku jadi seronok bila kau bukak balik entry2 lama n aku baca balik.Aku mesti tergelakk sendiri dengan ayat2 aku yang entahh pape.Sambil gelakk seronokk membaca memori2 lama yang tersimpan.Jadi rindu mambaca saat2 yang dahh lepas.sweet memories gituhh.First2 blog aku tuhh memang HANCUS laaa.Tapi bila dahh dapat ilmu2 untuk mencantikkan blog dari teman2 followers.Aku jadi makin ghairahh pulakk nak teruskan mencantikkan.Apa lagi,aku pun terus bertanya dan bertanya.sampai laa sekarang.Tu pun tak berapa cantikk sebab busy dengan life kat maktab.So,lepas SPM 2014 nie insyaallah aku akan terus berblogging dan cuba untuk terus maju gituhh.hikhik.So,itulah seberapa sebab KENAPA AKU JADI BLOGGER.Just simple but meaningful.Harapan aku cuma satu dalam dunia blogger nie supaya aku akan terus bersemangat untuk hidup dan berjaya.Dan aku harap aku akan terus berblogging.Insyaallah!Salam~

4 comments :

  1. alhamdulilah terima kasih kerana join ^_^ kisah menarik kenapa jadi blogger

    ReplyDelete
  2. salam gud luck awak, nak ajak join kontest kt blog saya pula. :) , peluang nak menag service like fanpage , businesscard n banyak lagi . masa dh tinggl 5 hari je lagi huhu http://www.mawardiyunus.com/2013/12/pelancaran-kontes-u-blogger_7.html

    ReplyDelete
  3. Salam singgah bw dari segmen yg sama. Saya dah follow sini ye.. Salam ukhwah & semoga terus sukses.. :)

    http://www.khirkhalid.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  4. wahhh , jenguk blog depa skit eyh lawa aih biasa la kita kalau mula blog ni semua la nk hias

    ReplyDelete